Allicin napi adag

Az allicin napi adag a fokhagymából nyerhető ki, ugyanis az allicin a fokhagymából felszabaduló kénvegyület, vagy enzim, mely a fokhagyma gyógyhatásának egyik legfontosabb komponense.

Az allicin a fokhagyma védekezésére szolgáló kénes vegyület, mely távol tartja a kártevőket. Elsősorban vírus-, baktérium- és gombaölő hatása jelentős, mely az emberi szervezetre igen jótékonyan hat, főleg az influenzás, megfázásos időszakokban rendkívül hatásos.

Azonban az allicin egy illékony vegyület, amely a fokhagyma felvágásánál, összepréselésnél keletkezik és levegővel érintkezve perceken belül el is illan. Emiatt nem tud elég hatékony lenni a nyers fogyasztás és a főzött/sütött megoldások sem igazán.

Ezért történnek folyamatos kutatások évtizedek óta arra vonatkozóan, hogyan lehet az allicin megtartásával előállítani fokhagyma kapszulát, hogy az ne illanjon el és kifejtse hatását a szervezetben.

Stabilizált allicin kivonat

Ez egy szabadalmazott vizes eljárással készülő kivonat, mely egyedülálló módon 100% stabilizált formában tartalmazza az allicint. Ez az eljárás csak 15 éve használt, de az egyik leghatékonyabb. A gyártás során – még az allicin vegyület elillanása előtt – stabilizálják az allicin képződését. Minden kapszula kb. 1 fej fokhagyma hatóanyagát tartalmazza.

Igen hatásos a vírusok ellen. A vírusok az emberi sejteket támadják beépülve azokba, megváltoztatva működésüket. A vírusok célja, hogy szaporodjanak, így maradnak életben. Minél rosszabb állapotban van immunrendszer, annál gyorsabban szaporodnak, és a vírusok ellen nem használnak az antibiotikumok.

A stabilizált allicin rombolja a vírus DNS és/vagy RNS szerkezetét, ezáltal az képtelen lesz beépülni az emberi sejtekbe és elpusztul. Ez a folyamat gyorsan végbemegy, ezért lehet, hogy 1-2 nap alatt képes egy komolyabb vírusos fertőzést is visszaszorítani, hamar érződik a hatás.

Allicin napi adag

Fontos, hogy a fokhagymát ne vágjuk, hanem kés lapjával nyomjuk, törjük össze. Kutatások bizonyítják ugyanis, hogy ha az összetört fokhagymát levegőn hagyjuk állni legalább 10 percig a felhasználása előtt, akkor tud felszabadulni belőle az allicin nevű vegyület. Ez az enzim a fokhagyma egyik legfontosabb összetevője, alkotóeleme, mely felelős a vírus-, és baktériumölő hatásáért és a szúrós szagáért is. A napi ajánlott adag kb. 4 gramm, mely 1-2 gerezd friss fokhagymából juttatható be a szervezetbe. A fokhagyma rendkívül jótékonyan hat a szervezet szív- és érrendszerszerére.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Allicin

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom