Fokhagyma tinktúra tapasztalatok

A fokhagyma tinktúra tapasztalatok jótékony hatásról számolnak be, azonban van néhány dolog amire érdemes oda figyelni. A fokhagyma tinktúra készítése nem bonyolult, de meglehetősen hosszantartó folyamat. Ez a rendkívül egészséges fűszer- és gyógynövény elősegíti az ólom kiürülését is a szervezetből, ezért ennek a kúrának az alkalmazása a nagyvárosokban élők számára még emiatt is meglehetősen ajánlott.

A fokhagyma vitamin– és ásványi anyagtartalma, de főleg a benne található kénvegyületek száma rendkívül magas. Ezek a szerves kénvegyületek adják jellegzetes ízét és illatát. Ugyanakkor ezeknek a vegyületeknek tulajdonítják a fokhagyma lehetséges egészségre gyakorolt előnyös hatásait is.

A fokhagyma hatása a szervezetre rendkívül jótékony: erősíti az érfalakat, gátolja az érelmeszesedést, immunerősítő, antibakteriális, szabályozza a vérnyomást, erősíti a szívműködést.

Fokhagyma tinktúra tapasztalatok

Többféle tapasztalat van ezzel kapcsolatban, íme néhány:

  • A fokhagyma tinktúra készítéséhez 96%-os alkohol lenne a megfelelő, azonban ennek a beszerzése meglehetősen nehéz. A 70%-os hatékonysága pedig nem ugyanaz.
  • Az alkohol tartalom miatt a vezetést erre az időszakra érdemes felfüggeszteni és inkább szabadság ideje alatt elvégezni a kúrát.
  • A kúra időtartama alatt akár intenzív kipárolgás is lehet a bőrön keresztül (ez függ attól, hogy valaki fizikai munkát végez, túlsúlyos, izzadékony, vagy egyéb betegségek miatt), ezért érdemes erre is felkészülni. Nedves törlőkendőkkel, fertőtlenítő gélekkel ez jól kezelhető.
  • A szájban keletkezett kellemetlen szagokat friss petrezselyem, borsmenta, kakukkfű elrágásával, vagy citrom levének fogyasztásával lehet csökkenteni, közömbösíteni.
  • A méregtelenítés beindulásával levertség, fáradékonyság érzése is jelentkezhet.

Ez a kúra egy erős méregtelenítő kúra is, mely során a méreganyagok ürülése a szervezetből kinél-kinél különböző formában jelentkezik. Azonban ezek a rövid ideig tartó kellemetlenségek és mindenképpen kárpótolják azt, aki nekilát és végig csinálja, ugyanis a jótékony hatását a szervezete meg fogja hálálni.

https://femina.hu/egeszseg/fokhagyma_kura/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom