Fokhagyma zselé

A fokhagyma zselé leginkább a pattanások kezelésére használatos krém, mely segít a gyulladás csökkentésében is.

A fokhagymát már az ókor óta ismerik és használják a világ számos helyén a népi gyógyászatban. A fokhagyma vitamin tartalma, a benne található ásványi anyagok és kénvegyületek rendkívül jó hatással vannak a szerveztre. A fokhagyma felhasználása számos betegség megelőzésére, kezelésre alkalmas lehetőséget kínál. De már akár napi egy gerezd fokhagyma elfogyasztásával is sokat tudunk tenni az egészségünk megőrzésének érdekében.

Ez a fűszer- és gyógynövény egyaránt alkalmazható belsőleg és külsőleg

Belső felhasználásának legegyszerűbb módja a nyers fokhagyma kúra, mely igazán hatásos az érfalak erősítésében, az érelmeszesedés kezelésében, a helicobacter baktérium és a bélférgek kiűzésében, a z ízületi és reumás fájdalmak enyhítésében. Azonban aki nem bírja a szagát, annak az alábbi felhasználható formák valamelyike javasolt inkább:

Ezek mindegyike szagmentes, azonban a fokhagyma áldásos összetevői mind benne vannak, így fogyasztásukkal szintén teszünk az egészségünk megőrzéséért.

Külső felhasználási módja a fokhagyma zselé is

Antibakteriális, fertőtlenítő, illetve gombaölő hatása miatt kiválóan alkalmazható az alábbi problémák esetén:

  • elsősorban pattanások kezelésére
  • gyulladások csökkentésére
  • herpesz kezelésére
  • láb- és körömgomba esetén dunsztkötés javasolt
  • szemölcsre simán a nyers fokhagyma szelet egy ragtapasszal a szemölcsre ragasztva

A kozmetikában elsősorban a zsíros, aknés, pattanásos bőr kezelésére alkalmazzák illatmentes ampullák, krémek, zselék formájában. A pattanások elhalványításában, az új pattanások kialakulásának megakadályozásában és a faggyútermelés- és a gyulladás csökkentésében is nagy szerepe van.

A pattanásos bőr pórustisztítására is alkalmazható. Ebben az esetben házilag is eljárhatunk: Egy közepes méretű pépesített paradicsom és egy összezúzott fokhagyma keverékét kell felvinni az előzőleg megtiszított arcbőrre és 20 perc múlva lemosni.

Külsőleg alkalmazva vírusölő tulajdonsága miatt még a herpeszek kezelésére is kiválóan alkalmazható.  

https://www.kirakat.hu/arak/drpa/dr-pal-zsele

Címlap kép: Fokhagyma zselé (forrás: http://www.gyogynovenykozmetikum.hu/index.php)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom